Русия трябва да възобнови доставките на газ през  Северен поток

...
Русия трябва да възобнови доставките на газ през  Северен поток
Коментари Харесай

Гореща новина за газа! Ето решението на Русия

Русия би трябвало да възобнови доставките на газ през  " Северен поток " за Европа в сходство с графика за обслужване на 21 юли. Решението оповестява Ройтерс , базирайки се на двама свои източници, осведомени с проектите.

Спирането на доставки по газопровода беше планувано, работата по рехабилитацията на тръбата стартира на 11 юли и трябваше да продължи 10 дни. Според източници на организацията, изпомпването ще бъде обновено в точния момент, само че с потенциал, по-малък от оптималния (160 милиона кубически метра на ден).

Обемите са понижени от средата на юни, което съветската страна изясни с механически аргументи - невъзможността да върне нужната турбина от ремонт в Канада. „ Те [ Газпром ] ще се върнат на равнищата, които бяха преди 11 юли “, посочи един от източниците на организацията.

На 19 юли от Европейската комисия обявиха , че не чакат възобновяване на изпомпването. „ Ние работим с догатката, че газопроводът няма да се върне в употреба. И в този случай е належащо да се подхващат някои спомагателни ограничения ”, сподели Йоханес Хан , европейски комисар по бюджета , предава Bloomberg.

В случай на прекъсване на доставките Европа ще бъде изправена пред спад на Брутният вътрешен продукт - според прогнозата на Международния валутен фонд (МВФ) стопанската система на ЕС може да се свие с 2,65 % до края на 2022 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР